Iloa etsimässä -kirja

Lämmin kiitos ja hyvää joulua!

23.12.2020
Indiekirjailija ja kortti

Miltä tuntuu julkaista kirja? Joulukuun alussa en tiennyt siitä mitään, kuvittelin toki. Itsenäisyyspäivän aattona lähdin Ilomantsista omalle rekiretkelleni. Pysähdyin yöksi siskoni luo kasvihuoneen hilpeitä pikkujouluja viettämään. Siellä pipo päässäni, makkara kädessäni mietin, mitä tuleva viikko tarjoaisi. Vaimeita taputuksia? Pian unohtuvia julkistusjuhlia? Joulun ja koronan jalkoihin jääneitä viestejä?

Ensimmäiset laatikot avattuani kiirehdin sujauttelemaan esikoiskirjaani kuoriin ja lähimpien postilaatikoihin. Opettelin samalla postituksen logistiikkaa ja jännitin pyörtymisen partaalla jo kannet raottaneiden kommentteja. Pian saapui viesti ja toinenkin. Maailma ympäriltä sumentui, kun onnenkyyneliä nieleskellen lueskelin lukijoiden viestejä – monipuolisia, koukuttuneita, vaikuttuneita, viihtyneitä. Lukija toisensa jälkeen lähetti terveisensä, jokainen oli löytänyt riveiltä jotain uutta ja omaa. Joku tilasi jo lisää, pian toinenkin. Lopulta menin jo itsekin laskuissa sekaisin ja vain pakkasin, postitin ja vastasin häkeltyneenä uskomattoman suloisiin viesteihin.

Viimeiset ennen joulua matkaan lähtevät laatikot odottavat nyt eteisessä. Pian vien ne postiin. Palaan ennusteen mukaan sankassa lumipyryssä pieneen, hassuun, punaiseen talooni. Kaadan naapurin metsästä luvan kanssa kuusen ja toivotan joulun tervetulleeksi tupaan. Liikuttavat, lukuisat, uskomattomat viestit lukijoilta olen tallentanut mieleeni. Niin häkellyttävä sekoitus, etten ole osannut tuota tunteiden purkkia vielä maistella. Sen teen rauhassa ja ajatuksella, jahka mieli asettuu.

Valtaisa, lämmin kiitos kaikille kirjani tilanneille, kommentoinneille, kirjaa jo eteenpäin suositelleille, lukijapalautteita lähettäneille!

Jokaiselle ihan omaa, omanlaista joulua!

Kommentoi