Iloa etsimässä -kirja Lukeminen

Iloa etsimässä -kirjasta kirjoitettua

12.4.2021
Helmet-lukuhaaste ja Iloa etsimässä -kirja Kuva: Terhi Ilosaari

Sivu täydentyy sitä mukaa, kun uusia mainintoja ilmestyy. Mukavaa, jos vinkkaat löytämästäsi viittauksesta, kirjoituksesta tai arviosta! (terhi at terhiilosaari.fi)

Kirjakko ruispellossa-blogi

”Teoksen suurin anti minulle on vapaaehtoistyön kuvaaminen. Ilosaari on kokenut matkailija ja rohkea heittäytyjä. Minäkin lukijana pääsen mukaan hurjiin, väsyttäviin, ärsyttäviin, lumoaviin, yllättäviin ja ainutlaatuisiin tilanteisiin eri maissa uusien ihmisten kanssa.”

”Ilosaari viittaa lukemiinsa teoksiin kirjassaan. Viittaukset toisiin teoksiin ilahduttavat minua.”

”Huomasin kirjaa lukiessani miettiväni paljon omaa elämääni, tunteitani ja toiveitani.”
Tästä salaa haaveilin ja kirjoittaessani unelmoin – saisinpa lukijan omissa ajatuksissa jotain liikahtamaan. Kirjakon lisäksi ilahduttavan moni muukin on kertonut samaa. Kirja rapsuttelee lukijan ajatuksia.
Norjalainen Stian Hole on sanonut: ”Minä kirjoitan minusta. Sinä luet sinusta”.

Lue Kirjakko ruispellossa -blogin kirja-arvio

Hemulin kirjahylly -blogi

”Vähän jännitin sitä, että onko kirja sittenkään matkakertomus; pelkäsin että matkaanlähdön alkutekijät avioero ja masennus aiheuttaisivat sen, että kirja olisikin ulosoksennettu terapiamatka omaan itseen. Melko pian huokaisin helpotuksesta, vaikeat asiat ovat esillä mutta eivät hallitsevina, niitä pohditaan silloin kun matkan ja työn sattumukset ja tuntemukset antavat siihen luontevan tilaisuuden.”

Huojentava, helpottava kommentti. Vaikka kirjan kirjoittamisella, silkan kirjoittamisen ilon lisäksi, oli itselleni myös terapeuttinen vaikutus, en suinkaan halunnut valjastaa lukijoiden ajatuksia omiin terapeuttisiin tarkoituksiini.

Lue Hemulin kirjahyllyn kirja-arvio

Helmet-lukuhaaste ja Iloa etsimässä -kirja Kuva: Terhi Ilosaari

Takakansi-podcast: Salakavalaa filosofiaa

Takakansi-podcastin Markolta kokonaiset 4 tähteä Goodreads.com-palvelussa ja huikeat sanalliset kehut: ”Ajatuksia herättävä matkakertomus mieleen ja maailmalle siitä mikä on oikeasti tärkeää. Hieno tunnelma, salakavalaa filosofiaa ja erikoisia tilanteita.
Pääsin Takakansi-podcastin vieraaksi toukokuussa 2021. Kuuntele jakso – linkit löydät täältä: Oman näköistä elämää etsimässä.

Lukuelämys oli sielun paratiisiloma

Maisemaonnellinen-blogin Johannan palaute oli niin uskomaton, etten heti tohtinut näitä sanoja jakaa. Mutta jaettavaksi hän nämä kirjoitti, joten rohkaistuin lopulta minäkin:

”Kiitos kirjasta. Luin sen, ja vieläkin lämmin läikähdys tuntuu sydämessä, kun palaan niihin tunteisiin, joita lukukokemus herätti.

Upeaa kerrontaa, matkakertomuksia ikimuistoisista paikoista, jonne en itse koskaan uskaltaisi lähteä. Miten joku voi olla samaan aikaan niin vahva ja herkkä? Monet ajatukset ja tunteet koin, kuin ne voisivat olla omiani. Totesin olevani monessa suhteessa hyvin samasta puusta veistetty, lihaskivuista hetkittäin kärsivä. Minun ihmislihakseni väsyy myös helposti, eikä jaksa yhtäjaksoista treeniäkään kovin pitkään yhdellä treenikerralla.

Teksti oli oivaltavaa ja kuljetti seikkailua juuri sopivalla temmolla eteenpäin. Lammastilan kiireinen ja rankka arki kosketti, rakastuin lukiessani pieneen Hosuliin. Vain yksi pikkujuttu pisti silmään, mutta sen lampaan kavion voit sitten korjata terminologiapoliisien iloksi sorkaksi siihen seuraavaan painokseen…

Uskon rohkeiden tarinoiden terapeuttiseen voimaan. Tämä lukuelämys oli sielun paratiisiloma, paljon koskettavampi kuin paljon ylistetty edellinen lukukokemukseni Suon villi laulu. Lainasin oman niteeni ystävälle, sillä uskon myös jaettuun iloon.

Olet juuri oikealla tiellä. Joko seuraavan saa ennakkotilata?”

Karjalainen: ”Hankalan netin päässä – Ilomantsilainen Terhi Ilosaari tallentaa matkakirjaansa koronaa edeltävän travellerimaailman”

Suonna Kononen 23.1.2021: ”Kun matkustamisesta on koronapandemian myötä pitänyt enemmän ja vähemmän luopua, voi lääkettä hakea vaikka matkustustavasta ekologisimmasta, nojatuolimatkustamisesta matkakirjallisuuden avulla.”

Lue Karjalaisen arvostelu (maksumuurin takana)

Pogostan Sanomat: ”Löytöretkellä – Iloa etsimässä on kirja matkasta ja itsensä löytämisestä.”

Leila Virnes 6.5.2021: ”Ilosaaren kirja kertoo monesta matkasta: Niistä, jotka Ilosaari teki reissatessaan vapaaehtoistöissä Bosniassa, Islannissa, Italiassa, Itävallassa ja Grönlannissa, mutta myös siitä, jonka hän teki itseensä ja omaan mieleensä. Kirja onkin siis eräänlainen matkakirja mutta ennen kaikkea kasvupäiväkirja.”

Pogostan Sanomien juttu (maksumuurin takana)

Satu Rämö, Instagram story 1.5.2021:

Karitsa ja lapanen Islannissa Kuva: Terhi Ilosaari

Lue myös haastattelu, jossa oikea lampuri kertoo, miten kirjani koki:
Iloa etsimässä -kirja oikean lampurin kädessä

Kommentoi